Úvodní strana

Pojď mezi nás

 

Shorttrack je rychlobruslení na krátké dráze a dá se provozovat téměř na každém zimním stadionu. Ve srovnání s rychlobruslením na dlouhé dráze, pro které je nutný ovál o délce 400 m (v ČR není žádný), není nutné dojíždění na tréninky do zahraničí. Zajímavé je rovněž to, že špičkoví shorttrackoví závodníci získávají medaile i na dlouhé dráze na různých šampionátech či olympijských hrách.

Náš oddíl je otevřenou organizací pro všechny milovníky sportu, zejména bruslení. Přijímáme do svých řad děti od 4 let a také mládež. Požadujeme pouze ochotu trénovat a zapálení každého jednotlivce pro sport a pro kolektiv. Tréninky jsou zaměřeny na bruslení na ledě (srpen–březen), bruslení na kolečkových bruslích (duben–červenec). Nedílnou součástí tréninků je i atletika, příprava v terénu či jízda na kole. Samozřejmostí jsou rehabilitační a technická cvičení. Začátečníci trénují libovolně podle svých časových možností, pokročilí sportovci, kteří se účastní závodů v zahraničí, trénují denně. V zimním období trénujeme na zimním stadionu ve Žďáru nad Sázavou. V letním období probíhají tréninky na kolečkových bruslích na dráze vedle zimního stadionu. Suchá příprava pak probíhá na atletickém oválu, v tělocvičně, na hřišti či v terénu. Vše probíhá pod vedením zkušených trenérů s dlouholetou trenérskou praxí a s licencí pro tyto sporty.

Přijďte mezi nás, naučíte se bruslit, a když si shorttrack oblíbíte, můžete se stát součástí našeho závodního týmu, který Vám otevře nové obzory.

I když o své tréninkové hodiny musíme často bojovat, chtěli bychom touto cestou poděkovat městu Žďár nad Sázavou, společnosti Sportis a vedení zimního stadionu, že můžeme trénovat na žďárských sportovištích. Naši sportovci jim toto vrací úspěšnou reprezentací města na republikové i mezinárodní scéně.

 

STC TJ Žďár nad Sázavou